Gå til hovedindhold

Psykedelika og den essentielle betydning af kontekst

Betydningen af set og setting

Forfatterne til denne artikel, heriblandt Robin Carhart-Harris og David Erritzøe, fremhæver og systematiserer i denne artikel ideen om 'set og setting', som længe har været anerkendt som en essentiel faktor i forhold til det umiddelbare udfald og de længerevarende effekter ved behandling med psykedeliske substanser.

Abstract / resumé (vores oversættelse)

Psykedeliske medikamenter skaber opmærksomhed, da moderne forsøg understøtter deres terapeutiske potentiale, og forskellige medier fortsætter med at pirre offentlighedens interesse. I dette opinionsindlæg henleder vi opmærksomheden på en længe anerkendt komponent i den psykedeliske behandlingsmodel, nemlig 'set' og 'setting' - her samlet under paraplybegrebet 'kontekst'.

Vi fremhæver:

(a) de farmakologiske mekanismer for klassiske psykedelika (5-HT2A-receptoragonisme og tilhørende plasticitet), som vi mener gør deres virkninger usædvanligt følsomme over for kontekst,

(b) et undersøgelsesdesign til test af antagelser om positive interaktioner mellem psykedelika og kontekst, og

(c) nye fund fra vores gruppe vedrørende kontekstuelle determinanter for kvaliteten af ​​en psykedelisk oplevelse og hvordan akut erfaring forudsiger efterfølgende langsigtede psykiske sundhedsresultater.

Vi håber, at denne artikel kan:

(a) informere om god praksis inden for psykedelisk forskning,

(b) tilvejebringe en køreplan for optimering af behandlingsmodeller, og

(c) hjælpe med at tackle lidet hjælpsomme stigmaer, der stadig omgiver disse forbindelser, samtidig med at der udvikles en evidensbase for længe eksisterende antagelser om den kritiske betydning af kontekst i relation til psykedelisk brug, der kan hjælpe med at minimere skader og maksimere mulige fordele.

Mere om artiklen
Tilgængelighed
Closed Access (abstract tilgængeligt, komplet tekst kræver login)
Forfattere
Robin L. Carhart-Harris
David Erritzoe
Leor Roseman
Eline Haijen
Rosalind Watts
Igor Branchi
Mendel Kaelen
Publiceringsdato
Tidsskrift
Journal of Psychopharmacology
Nøgleord
psykedelika
psykoterapi
serotonin
set og setting